fbpx

Trackman 4 – ohjeet monipuoliseen golfiin

Trackman 4 mahdollistaa täysimittaisen golfin pelaamisen ja monipuolisen harjoittelun ympäri vuoden täydellisissä olosuhteissa AINAGolf -simulaattoreissa.
Trackman 4 ohjeet

Trackman 4 -golfsimulaattorit edustavat teknologista keihäänkärkeä golfin saralla. Se mittaa yli 40 parametriä golflyönnistäsi ja pystyy näin mallintamaan tarkasti jokaisen lyöntisi, olipa kyseessä sitten avauslyönti tiiltä, chippi viheriön tuntumasta tai putti viheriöllä. Trackman 4 mahdollistaa paitsi golfin pelaamisen ympäri maailmaa, myös erittäin monipuolisen harjoittelun. Laitteita on äärimmäisen helppo käyttää, mutta perehtymällä sen tuottaman datan ja treeniohjelmien maksimaaliseen käyttöön saat simulaattorigolfista irti enemmän. Tämän artikkelin tarkoitus on avata tärkeimpiä ominaisuuksia ja antaa vinkkejä oman pelin parantamiseen Trackman 4:ää hyväksi käyttäen.

Pelaa ympäri maailmaa tarkasti mallinnetuilla kentillä

Lähes 300 kentän jatkuvasti päivittyvästä kenttäkirjastosta löytyy pelattavaa kaikille. Autenttisesti mallinnetut kentät ympäri maailmaa pitävät sisällään yli 50 Tour-tason kenttää, minkä lisäksi löytyy reilusti myös tuntemattomampia helmiä. Pelaaja voi vaikuttaa kentän lisäksi myös siellä vallitseviin olosuhteisiin, kuten tuuliin, lipun paikkoihin, väylien ja greenien kovuuteen sekä luonnollisesti myös tiihin, mistä kentän haluaa pelata. 

Pelaaminen Trackman 4 -simulaattorissa on nopeaa. Mikäli pelataan automaattisilla puteilla, pelaa kierroksen yksinään noin tunnissa. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jokaisen extrapelaajan myötä kannattaa kierroksen pelaamiseen varata tunti lisää peliaikaa, jotta kiire ei pääse yllättämään. 

Pelaajat voivat myös valita puttiasetukset Trackmanista: Auto-Tour Prolla antaa puttimäärän keskimääräisen Tourpelaajan keskiarvojen mukaan, Fixedillä lyömällä 3m etäisyydelle lipusta putteja tulee yksi, alle 20m lipusta kaksi puttia ja sen ulkopuolelta kolme puttia. Tasoituksen mukainen automaattiputti taas suhteuttaa puttietäisyyden ja puttimäärän pelaajan tasoitukseen suhteutetuksi. Voit pelata myös täysin manuaalisella puttauksella, missä täytyy putata tiettyyn etäisyyteen (voi valita), jonka jälkeen pelaaja saa gimmen tai puttaamalla suoraan reikään. Manuaaliputilla pelaaminen kannattaa huomioida myös varatussa simulaattoriajassa, sen ollessa luonnollisesti hitaampi tapa pelata. 

Trackmanin lähes 300 kentän kirjastosta löytyy pelattavaa kaiken tasoisille pelaajille.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jokaisen extrapelaajan myötä kannattaa kierroksen pelaamiseen varata tunti lisää peliaikaa, jotta kiire ei pääse yllättämään. 

Trackman 4 -golfsimulaattori on täydellinen tapa aloittaa golfharrastus

Ennen vanhaa golfharrastuksen aloittamisen haastavuus voitiin kiteyttää siihen, että ennen kuin voit alkaa harrastamaan ja harjoittamaan lajia, sinun täytyi jo osata pelata. Green card -kursseilla piti kirjaimellisesti päästä kokeista läpi riittävällä tasolla, jotta kentälle pääsi. 

Golfin aloittamista on helpotettu myös green card -kurssien osalta ja niiden tavoite on nykyään nimenomaan tutustuttaa uudet harrastajat lajiin ja toivottaa heidät tervetulleeksi myös harjoittelemaan sitä. Suurimmalle osalle kentistä ei kuitenkaan ilman green cardia ole asiaa.

Trackman 4-simulaattorit mahdollistavat täysimittaisten kenttien pelaamisen ensimmäisestä harjoituskerrasta lähtien. Tasovaatimuksia tai green card -vaatimuksia ei ole, jolloin aloittelevakin pelaaja pääsee kokemaan golfin hienouden (ja haasteet) täydessä mitassa heti ykköstiiboksista lähtien. Jokainen kokeneempikin golfari muistaa kuinka palloja hukkuu ensimmäisillä (ehkä myöhemmilläkin) kierroksilla kahmalokaupalla, mutta tämä ongelma poistuu simulaattorissa. Vaikka pallot sinkoilisivatkin sinne sun tänne, pääsee aina jatkamaan peliä.

AINAGolf -golfsimulaattorit ovat erinomainen paikka myös yrityksen tai joukkueen virkistäytymistapahtumiin. Vaikka joukossa on aloittelijoitakin, pääsevät kaikki starttiviivalle ja tasoitusten ansiosta pystyvät myös kisailemaan muiden joukossa. Keskukset eivät ole anniskelualuetta, joten omat virvokkeet voi myös tuoda mukana.

trackman ainagolf kuopio

Trackman 4 -simulaattorit mahdollistavat golfharrastuksen aloittamisen pienellä kynnyksellä.

Tasovaatimuksia tai green card vaatimuksia ei ole, jolloin aloittelevakin pelaaja pääsee kokemaan golfin hienouden (ja haasteet) täydessä mitassa heti ykköstiiboksista lähtien.

Harjoittele data ja numerot apunasi

Trackman 4 mittaa lyöntiä kahden tutkan ja yhden kameran avulla. Laite laskee näiden lukemien arvojen perusteella tarkasti miten pallo käyttäytyy juuri sinun svingistäsi. Oppimalla tulkitsemaan näitä laitteen tarjoamia lukuja, opit ymmärtämään omaa svingiäsi täysin uudella tarkkuudella.

Esimerkiksi syyt golfareita yleisimmin vaivaavaan ongelmaan, slaissiin (eli oikealta lyövälle voimakasta kierrettä oikealle, vasureilta päinvastoin) löytyvät useimmiten seuraamaalla neljää parametriä: face angle, club path, face to path ja swing direction. Datan tulkinta on toki vasta ensimmäinen vaihe ongelman korjaamiseen, ja mikäli keinot lyönnin muuttamiseen alkavat loppumaan, kannattaa aina turvautua ammattilaisiin. Trackman -data tuo pelaajille kuitenkin merkittävästi enemmän työkaluja pelin ja lyönnin kehittämiseen verrattuna perinteiseen rangella harjoitteluun. 

Videolla Jyväskylän golf promme Kim88 avaa Trackmanin käyttöä harjoittelun apuvälineenä. 

Eri lyöntimatkojen harjoittelu onnistuu kätevästi Target practice -osiossa, missä valitaan haluttu matka ja palloja voi tulittaa kohteeseen mielin määrin. Mikäli geneerinen harjoitusalue ei miellytä tai halutaan vaihtelua, voi pelaaja valita minkä tahansa kentän, minkä tahansa väylän ja minkä tahansa etäisyyden oman tarpeen mukaan. 

Oman lyömisen ja pelin kehittämistä voi seurata myös Trackmanin omalla Trackman Combinella. Kerromme Trackman Combinesta enemmän täällä.

 

Hienoo Peliä -golf pro Kim88 kertoo videolla, miten hän hyödyntää Trackman 4:sta harjoittelussaan.

Trackman -data tuo pelaajille merkittävästi enemmän työkaluja pelin ja lyönnin kehittämiseen verrattuna perinteiseen rangella harjoitteluun.

Osallistu turnauksiin ja voita palkintoja

Trackman 4 mahdollistaa erilaisiin turnauksiin osallistumisen. AINAGolfissa voit osallistua viikkokisoihin täysin ilmaiseksi, ja menestys tuo pelaajille peliaikaa AINAGolf simulaattoreihin. Viikottain vaihtuva kenttä tuo mukavaa pelattavaa aktiivisille ja myös satunnaisemmille simugolfareille. Tarvitset vain Trackman -tunnuksen, minkä voi kätevästi luoda lataamalla Trackman Golf -sovelluksen puhelimeesi. Kirjautumalla simulaattorissa omalla tunnuksellasi, näet sekä paikalliset turnaukset, että maailmanlaajuiset kilpailut. 

Osallistumalla turnaukseen (esim. AINAGolf -viikkokisa) kaikki säännöt ja olosuhteet on määritelty turnauksen järjestäjän toimesta, joten sinun vastuullesi jää vain suoriutuminen. 

AINAGolfiin voit järjestää myös yksityistilaisuuksia. Jokainen keskuksemme soveltuu erinomaisesti myös suuremmille ryhmille ja voimme järjestää myös toiveiden mukaisen turnauksen teille. Trackman 4:n ansiosta voimme järjestää niin joukkue- kuin yksilökisoja, missä kenttä ja säännöt voidaan määritellä ennakkoon. Kysy yksityistilaisuuksien järjestämisestä sähköpostitse!

Osallistumalla turnaukseen (esim. AINAGolf viikkokisa) kaikki säännöt ja olosuhteet on määritelty turnauksen järjestäjän toimesta, joten sinun vastuullesi jää vain suoriutuminen.